Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb een klein probleem omtrent mijn kerstmenu .

Ik heb een klein probleem omtrent mijn kerstmenu :

Als hoofdgerecht serveer ik varkenshaasje met een grand veneur saus (die ik ondertussen zelf goed kan bereiden), kroketjes, groenten en appel in de oven.

Mijn vraag is: welke groenten kan ik combineren met die appel ?

Ik wil het niet alleen bij fruit houden maar wil graag wat kleur op mijn bord. Gebakken witloof kan er volgens mij al bij, maar voor de rest weet ik 't niet, daar ik niet zo direct naar het alledaagse wil grijpen. Ofwel serveer ik de appeltjes apart op tafel ?

Enkele groenten die goed met zoet, zoals die appeltjes, samengaan zijn groenten die zoetig smaken : pastinaak, aardpeer, schorseneren, kastanjes, geglaceerde raapjes, jonge worteltjes of zilveruitjes.

Eén nadeel, deze groenten brengen geen kleur aan. Behalve de worteltjes.

Sluimererwtjes en gewone erwtjes kunnen zoet afgewerkt worden en geven wel wat kleur.

In plaats van appels kan je ook kleine peertjes geven.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :