Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe komt het dat mijn brood aan de zijkant telkens open scheurt ?

Ik bak reeds enkele jaren zelf mijn brood met de bloem van "AVEVE - All-In Bruin"

Ik gebruik voor 1400 gram bloem, 800 cl koud water en ik voeg er de laatste tijd 70 gr."Biologische meelverbeteraar voor bruin brood" aan toe.

De oven wordt een kwartier op voorhand aangezet op 250°.

Het deeg wordt in de oven geplaatst en de temp. gaat naar +/-230°

Het brood bakt een klein halfuur.

Nu mijn vraag: Hoe komt het dat mijn brood aan de zijkant telkens open scheurt ?? Wat doe ik verkeerd?? Vooralleer ik verbeteraar gebruikte had ik dat probleem niet.

Hoogstwaarschijnlijk bevat die verbeteraar vetstoffen. Gezien de temperatuur van uw oven zeer hoog staat en daardoor zal de korstvorming (door dit vet) snel beginnen, met als gevolg dat de korst nadien scheurt omdat het binnenste nog steeds aan het uitzetten is.

We stellen voor om de temperatuur van de oven lager in te stellen. Het kan ook helpen om het deeg langer te laten rijzen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :