Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik portogelei?

Hiervoor wordt een heldere vleesgelei gemengd met ongeveer 10% port.

Het maken van een heldere vleesgelei is niet eenvoudig. Hoe je dit kan klaarmaken, kun je via deze link terugvinden:http://www.keukentheorie.net/Soepen.html#Consomm%C3%A9soepen

Voeg aan één liter van deze heldere bouillon ongeveer 25 gram geweekte gelatineblaadjes en de nodige porto toe. Gebruik voor één liter bouillon ongeveer 1 deciliter port.

Tip: de bouillon mag niet te heet zijn anders zal de gelatine troebele vlokken vormen door de alcohol die in de port zit.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?