Ik bereid graag zelf ijsroom.
Ik bereid graag zelf ijsroom -volgens een recept
van JEF DAMME -wat een goed resultaat geeft.
Maar wat stel ik vast : bij aankoop van ijsventerijs
dat deze zolang glad -zonder ijskorels blijft
en redelijk stijf blijft.
ik bereid het ijs in machine -welke vanonder een
koelplaat heeft -die gekoeld wordt -19 graden.
het mengsel is ook een nacht in ijkast 2 graden.
Graag een oplossing
Zelfgemaakte roomijs is zeer lekker maar moet bij voorkeur
onmiddellijk geconsumeerd worden zoniet zullen zich stilaan ijskristallen in
het roomijs ontwikkelen.
Het commerciële roomijs bevat allerhande stabilisatoren,
emulgatoren en andere toevoegingen om al deze onvolkomenheden tegen te gaan.
Het meeste consumptie-ijs is bijna altijd een stevig schuim dat bevroren wordt.
Kijk zelf maar eens naar de
samenstelling op de verpakking van commercieel roomijs.
Om kristalvorming te vermijden bij zelfgemaakt roomijs kunnen
we volgende oplossingen voorstellen:
- toevoegen van 3 gram agar-agar per liter melk. Ofwel :
- twee in warme melk opgeloste gelatineblaadjes toevoegen. Ofwel :
- bij de apotheker
te koop : Nutriton. Dit is babyvoeding. Een tweetal schepjes toevoegen als de
bereiding klaar is. Dit poeder is johannisbroodpitmeel en geeft een binding,
zelfs in koude vloeistoffen. Het klontert een beetje maar door goed te roeren
wordt de massa wel weer glad!
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :