Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zoek een recept voor speenvarken gebraad of kotelet.

Een speenvarken is een jong varken. De bereiding is hetzelfde als voor alle varkensvlees. Tip: gezien het vlees jonger is, zal het wel sneller droog worden tijdens de bereiding. Zorg er dus voor dat het zodanig gebraden of gebakken wordt dat het binnenin nog zeer lichtroze is.

Hieronder een lekker receptje van “Speenvarkenkotelet met abdijbier”

Ingrediënten :

* 1 klontje boter (of braadmargarine)

* 1 ui

* 1 teentje look

* 4 eetlepels spekblokjes

* 2 takjes Tijm

* 1 blaadje laurier

* 2 theelepels suiker

* 1 eetlepel graanmosterd

* 1 dl abdijbier

* 1 dl bruine fond (bokaaltje )

* 4 speenvarkenkoteletten of acht kleine

Bereidingswijze :

* Kleur de koteletten in boter/braadmargarine aan.

* Haal ze uit de boter/braadmargarine en gaar ze verder in de oven.

* Stoof in dezelfde pan de ui, look en spekjes goudgeel aan.

* Bestrooi met een beetje suiker en laat het geheel nog even karameliseren.

* Voeg tijm en laurier toe en blus met de fond en het abdijbier.

* Voeg mosterd toe en laat de saus inkoken tot je een mooie sausdikte hebt.

* Kruid de saus af met peper en zout en werk er op het laatste nog een klontje boter/braadmargarine onder.

* Serveer de kotelet en giet de saus over de kotelet.

Bron : Jeroen Meus

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :