Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag zou ik een feestelijk recept hebben voor tongfilets en ook wat de garnituur betreft.

Tongfilets in een witte wijnsaus zijn nog steeds feestelijk.

Bereidingswijze:

Maak rolletjes van de tongfilets. Rol ze op zodat de velkant van de filet naar binnen komt. In de filet kan een gepocheerde oester of een Sint Jacobsnootje gerold worden. Maak ze gaar in de oven in een geboterde braadslede, overgoten met een beetje visfumet en witte wijn. Dek de braadslede af met boterpapier. De garingstijd is zeer kort!

Visfumet: maak een afkooksel van de graten van de tongen.

Kook zachtjes de gewassen graten met witte wijn, water, enkele takjes selder, een paar schijfjes ui, tijm en laurier. De graten mogen juist onder staan met vocht.

Laat deze fumet hoogstens een half uurtjes zachtjes trekken en zeef nadien.

Het vocht van de bereiding, nadat de vis uit de oven komt, wordt gebruikt om de saus te maken, terwijl de filets warm blijven in de gedoofde oven. Dit kookvocht wordt dan gebonden met een beetje roux of sausbinder en afgewerkt met room en/of klontjes verse boter.

Aan deze saus kunnen grijze garnalen, gekookte mosselen,oesters of gestoofde champignons of dergelijke toegevoegd worden.

Ook een gekookte gamba, rivierkreeft of langoustine geven een feestelijke noot aan het gerecht.

Een toefje gespoten dûchesse aardappelen ( doorgestoken aardappelen met boter en eierdooiers) werken het gerecht af.

Ga ook eens een kijkje nemen op ons online kookboek :

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :