Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik varkenshaasje?

Hoe maak ik varkenshaasje  Kik dit in de oven en hoe lang ? Hoeveel varkenshaasjes heb ik nodig voor 6 pers .Welke sous kan ik er bij maken, en welke groenten geef je er bij ??

Een varkenshaasje wordt gewoon gebraden in de oven. Afhankelijk van de oventemperatuur bedraagt de braadtijd tussen de 12 en de 20 minuten. Zorg ervoor dat het vlees niet te droog wordt, de smaak en de malsheid gaan dan verloren.

Voor zes personen rekent u best op een tweetal haasjes. Of één kilogram vlees.

Als groenten kan elke groente gebruikt worden: groene boontjes, spruitjes, pastinaak, jonge worteltjes, gebakken champignons, enz. Als saus is een lekker roomsausje op zijn plaats.

Blus daarvoor de braadslede waar het vlees in gebraden werd met ongeveer 3 deciliter lichte room van 20% vetstof, of gebruik Alpro Soya Cuisine. Dit is een plantaardige room met minder vet. Voeg een scheutje cognac toe en kruid goed met peper en zout. Voeg er eventueel 300 gram gebakken champignons aan toe. Laat een minuutje doorkoken.

Ga ook eens een kijkje nemen op ons online kookboek :

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: