Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag een paar recepten hebben voor tonijn.

Tonijn wordt op dezelfde manier klaargemaakt zoals rood vlees.

Bijvoorbeeld tonijnsteaks : bak deze vissteaks zeer kort in boter of olijfolie, zodanig dat het vlees binnenin nog rood blijft. De tonijn kan ook gegrild worden.

Tip: serveer hierbij een frisse salade en een sausje op basis van citroen, gehakte groene kruiden en een beetje mayonaise.

Een poplulair gerecht is “carpaccio van tonijn”. Snij de rauwe tonijn in zeer dunne plakjes en schik op koude borden. Voeg als versiering een klein toefje gemengde sla met een beetje raketsla, overgoten met een kruidige vinaigrette toe.

Serveer dit als koud voorgerecht met vers stokbrood.

Op deze site kun je een tientallen recepten terugvinden van tonijn :

http://www.webchef.be/recept/vis_en_zeevruchten/tonijn/

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :