Gevulde Kerstkalkoen
Ieder jaar maken wij kalkoen met Kerstmis.
Iemand soms een idee voor een vulling want door de duur raak je er wel op uitgekeken. Liefst niks met fruit of kastanjes.
Probeer deze eens.
Vulling voor kalkoen.
Voor een kalkoen van 2,5 tot 3 kg , voor 10 personen.
200 gram verse foie gras
10 sneetjes Ganda ham ( of andere gedroogde ham )
100 gram kippenlever
60 gram gedroogde morilles ( maar geweekt)
3 sjalotten
2 sneden wit brood
1 dl melk
1 ei
100 gram boter
Peper en zout, muskaat
250 gram kippen of ander gehakt....
Eventueel een beetje gehakte truffel
Alles moet fijn gehakt worden, behalve de foie gras die in blokjes van ongeveer één centimeter gesneden wordt.
Het gehakt, het geweekte en uitgeknepen brood en de andere ingrediënten goed mengen met de kruiding. De blokjes foie gras en de truffel laatst toevoegen.
De vulling de avond voordien aanbrengen zodat de smaken goed in het vlees van de kalkoen kunnen doordringen.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :