Hoe maak ik een fijne boterroom of creme au beurre ?
Hieronder kun je een receptje voor crème au beurre terugvinden van Piet Huysentruyt :
Ingrediënten:
7,5cl water
200gr witte suiker
3 hele eieren en 3 eierdooiers
250gr ongezouten echte boter
Bereidingswijze:
- Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker.
- Zet op een laag vuurtje
- Roer niet om onzuiverheden te vermijden
- De suikersiroop moet op 120 graden komen.
Hoe weten we dat?
0p het zicht : we nemen een lepel suikerwater en dompelen dit onder in een kom met koud water. Als de suiker dan een beetje is opgesteven dan zitten we goed.
- Zet de steelpan met de suikersiroop even in koud water, zodat we vermijden dat het verder gaart.
- Klop 3 hele eieren met 3 eierdooiers op tot een lichte mousse
- Giet de suikersiroop op de kloppers en klop verder tot het koud is
- Voeg echte boter (half zacht) erbij en klop op een hoge snelheid om het ei met de boter te mengen
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :