Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een fijne boterroom of creme au beurre ?

Hieronder kun je een receptje voor crème au beurre terugvinden van Piet Huysentruyt :

Ingrediënten:

7,5cl water

200gr witte suiker

3 hele eieren en 3 eierdooiers

250gr ongezouten echte boter

Bereidingswijze:

- Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker.

- Zet op een laag vuurtje

- Roer niet om onzuiverheden te vermijden

- De suikersiroop moet op 120 graden komen.

Hoe weten we dat?

0p het zicht : we nemen een lepel suikerwater en dompelen dit onder in een kom met koud water. Als de suiker dan een beetje is opgesteven dan zitten we goed.

- Zet de steelpan met de suikersiroop even in koud water, zodat we vermijden dat het verder gaart.

- Klop 3 hele eieren met 3 eierdooiers op tot een lichte mousse

- Giet de suikersiroop op de kloppers en klop verder tot het koud is

- Voeg echte boter (half zacht) erbij en klop op een hoge snelheid om het ei met de boter te mengen

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :