Waar vandaan: Advies > Culinair

Kunt u mij het recept bezorgen van St.Jacobsschelpen aub.

De bereidingswijze van St Jakobsschelpen komt er steeds op neer dat de witte nootjes gebakken of gegrild worden. Het rode koraal is eetbaar maar wordt meestal niet meer geserveerd.

De nootjes moeten zeer kort gebakken of gegrild worden zodat ze binnenin nog zeer lichtjes glazig zijn. Dit vergt ervaring en kan niet zo maar uitgelegd worden!

Bij St. Jacobsschelpen kan elke saus gegeven worden die bij vis past. Een blanke botersaus is zeer smakelijk. Ook een Hollandse saus bijvoorbeeld of de klassieke witte wijnsaus voor vis.

Tip: Serveer hierbij een mini garnituur van fijne groentenpuree, of risotto of deegwaren...

Ook een fijne sla met een exotische getinte dressing is een aanrader.

Surf naar de link hieronder voor een meer uitgewerkt recept:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=162

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :