Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik stoofvlees van ree?

Dit wordt gewoon gemaakt zoals stoofvlees!

Bereidingswijze:

Kruid het vlees met peper en zout, kleur in een braadpan met een beetje vetstof en voeg er per kilo vlees bijvoorbeeld twee dikke gesnipperde uien of een handvol gesneden sjalotten aan toe. Indien gewenst mag er een gesneden lookteentje bij. Laat mooi kleuren.

Giet het vlees in een goed sluitende pot en blus de braadpan met een halve fles rode wijn. Dit mag gewone rode wijn zijn ( zelfs met bier). Giet dit vocht over het vlees en voeg nog water bij tot het vlees onder staat. Voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Laat ongeveer één uur stoven en proef nu de saus. Desnoods bijkruiden met peper en zout. Het vlees is normaal na anderhalf uur gaar. Maar proef ook nog eens!

Bind de saus met een beetje roux of met sausbinder, liefst de donkere versie.

Om verder af te werken mag er een scheutje cognac bij de saus gevoegd worden of enkele lepels aalbessengelei.

Tip 1: voeg een garnituur van gebakken champignons, gestoofde zilveruitjes of gebakken spekjes toe aan de saus.

Tip 2: Serveer met spruitjes, kastanjes of witloof.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?