Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb voedselintolerantie maar zou graag een lekkere cake maken.

Ik heb voedselintolerantie maar zou graag een lekkere cake maken met de keuze uit volgende ingredienten die ik verdraag :

maisbloem, polenta, maïzena, boter, eieren, suiker, melk , karnemelk, zout, bakpoeder, fruit.

Kan ik met voorgenoemd meel ook een brood bakken.

Hieronder vind je een receptje voor een cake op basis van bovenvermelde ingrediënten.


Ingrediënten:

Neem half polenta of maïsmeel, half maïzena. Bijvoorbeeld totaal 200 gram = 100 maïzena , 100 polenta. Tip: gebruik de fijnste polenta die er te vinden is.

200 gram boter of margarine

200 gram suiker

4     eieren

Een zakje vanillesuiker.

Een koffielepel bakpoeder

Bereidingswijze:

Klop de eieren, bakpoeder, suiker en de vanillesuiker tot schuim, voeg de vetstof erbij en klop verder tot er een korrelige massa ontstaat en voeg nadien de het maïsmengsel toe. Tip: nu niet meer kloppen maar mengen met een spatel.

Bak in een anti kleef bakvorm in een oven van 180° C tot een breinaald droog uit het gebak komt.

Een brood bakken zal niet lukken met deze ingrediënten.. Maïs bevat geen gluten en zal daarom nooit een elastisch deeg vormen.

Er bestaan wel recepten die de naam brood krijgen maar dat zijn steeds cake-achtige soorten gebak. Ofwel moet je tarwemeel mengen met maïsmeel...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :