Waar vandaan: Advies > Culinair

Kikkerbillen, hoe klaar te maken ?

GRAAG WENS IK KIKKERBILLEN KLAAR TE MAKEN MAAR KAN MAAR één RECEPT TERUGVINDEN IN EEN KOOKBOEK, NAMELIJK MET PROVENCALESAUS. KAN U MIJ ANDERE BEREIDINGEN OVERMAKEN ?

De populairste bereiding zijn “kikkerbillen in roomsaus” en “kikkerbillen met look”.

1/ Kikkerbillen in roomsaus:

Kruid de kikkerbillen met peper en zout. Wentel door bloem en schud de meeste bloem er af. Bak de billetjes nu in boter of braadmargarine samen met een aangepaste hoeveelheid fijngesnipperde sjalotten. Als ze mooi bruin geworden zijn, blus de pan met een glaasje witte wijn. Giet onmiddellijk daarna room bij tot de billetjes in de room zwemmen. Laat een minuutjes doorkoken. De saus zal binden door de bloem die aan de billetjes hangt. Kruid met peper en zout, proef en bestrooien met gehakte peterselie of fijn gesneden bieslook.

2/ Kikkerbillen met look:

De kikkerbillen worden ook eerst gebakken zoals in bovenstaande bereiding maar nu met gehakte look, en dat mag ruim veel zijn. Haal de billetjes uit de pan als ze gaar zijn en laat nu in dezelfde pan een grote hoeveelheid boter of olijfolie heet worden.

Giet over de billetjes en bestrooien met peterselie, geef er partjes citroen apart bij geven.

Tip: dien de kikkerbilletjes op in een mooie (koperen) pan, zo blijven ze langer warm en kan de saus “uitgesopt” worden...

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: