Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb vanuit de Landes (Frankrijk)een blik met Confit de Canard gekregen. Hoe maak ik dat klaar en wat geef ik erbij als groenten of aardappelen?

Bereidingswijze:

Haal de eendenbouten uit het blik en laat eerst het meeste vet er af druipen. Leg de bouten op een roostertje dat in een braadslede ligt. Leg de velkant naar boven. Laat alle vet er nu afsmelten in de oven. Vang het vet op.

Laat de bouten verder mooi krokant bakken in een zeer hete oven. Het vel moet kraken!

Bak in het resterende gesmolten vet, in dunne schijfjes gesneden aardappelen. Er kunnen ook wat schijfjes eekhoorntjesbrood ( des cèpes) meegebakken worden met de aardappelen. Giet af en toe een scheutje bouillon bij de aardappelen terwijl ze bakken...tegen het verbranden.

Als groente is een frisse salade met notenolie en rode wijnazijn op zijn plaats. Ook erwtjes worden wel eens geserveerd met een confit. In Frankrijk eet men er zelfs frieten bij.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :