Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag tegen de feestdagen tongrolletjes willen maken.

Ik zou graag tegen feestdagen tongrolletjes willen maken maar zou graag het recept voor de saus weten kan je me hierbij helpen bedankt

Tongrolletjes worden meestal geserveerd met een witte wijnsaus.

Bereidingswijze:

Maak eerst een visfumet met de graten van de tongen.

Kook de gewassen graten zachtjes met witte wijn, water, enkele takjes selder en een paar schijven ui. tijm en laurier. De graten mogen juist onder staan met vocht.

Laat deze fumet hoogstens een half uurtjes zachtjes trekken en zeef nadien.

Voor de bereiding worden de tongrolletjes in een ingeboterde ovenschotel gelegd en overgoten met de hete visfumet. Dek af met een deksel (of folie) en maak gaar in de oven. Giet het kookvocht af en doorzeef.

Bind dit kookvocht met een beetje roux of sausbinder en werk af met room en / of klontjes verse boter.

Aan deze saus kunnen garnalen, gekookte mosselen of gestoofde champignons of dergelijke toegevoegd worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :