Waar vandaan: Advies > Culinair

Al enkele jaren heb ik een fles alcohol staan van 95gr...

Al enkele jaren heb ik een fles alcohol staan van 95gr. De bedoeling was om er krieken of ander fruit in op te leggen maar is het dan niet te straf, en hoe moet ik er aan beginnen en welk fruit kan ik nemen?

Hieronder kun je een recept van de firma Candico terugvinden:

Krieken op alcohol:

Ingrediėnten:
1 kg krieken -1 l brandewijn (40°) - 500 g witte of donkere kandijsuiker - 2 kruidnagels - 1/2 vanillestok.

Was de bokaal met heet water en laat drogen. Was de krieken, snijd de steeltjes tot 2 cm en laat drogen. Plaats de vanillestok in de bokaal. Vul de bokaal met afwisselend een laag krieken en een laag kandijsuiker. Als de bokaal vol is, voeg dan de kruidnagels toe en vul aan met de brandewijn. Sluit de bokaal hermetisch en bewaar op een frisse, donkere plaats. Laat de bokaal krieken 3 maanden staan alvorens te gebruiken.

Enkele tips:

1/ vermits de alcohol die je wenst te gebruiken 95 graden heeft, kun je deze aangelengen met dezelfde hoeveelheid flessenwater. Dan bekom je 42,5 °.

2/ alle vruchten zijn bruikbaar maar ze mogen zeker niet te rijp zijn.

3/ Aardbeien worden bleek bij het inleggen in alcohol.

Surf naar volgende link om een recept van rumpot, waar diverse soorten fruit in opgelegd worden, te vinden.

http://www.devlamindepan.nl/index.html?drinken/dr0275.htm

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :