Waar vandaan: Advies > Culinair

Hebt u de recepten voor ronde rozijnenkoeken ?

Ronde rozijnenkoeken.

Bereid een klassiek gistdeeg met volgende ingrediënten.

225 ml water

40 gr verse gist

1 ei

500 g bloem

75 gr boter

75 gr margarine

20 gr suiker

8 gr zout

Bereidingswijze:

Voeg het zout als laatste toe en kneed het deeg gedurende minstens een tiental minuten.

Laat het deeg op een warme plaats verdubbelen in volume en sla het in.

Rol uit tot een lange smalle strook van ongeveer 15 tot 20 centimeter breed en 5 millimeter dik. Smeer een dun laagje banketbakkersroom op het deeg en bestrooi dit met rozijnen. ( gewone gele room, desnoods pudding..)

Vorm nu een rol door alles op te rollen tot een lange worst.

Laat de worst weer een tiental minuten rusten, snijd deze in schijven van ongeveer 2 tot 3 centimeter dik. Leg deze met de snijkant op een ingevette bakplaat, bestrijk met geklopt ei en bestrooi eventueel met parelsuiker.

Bak af in een zeer hete oven van minstens 200°C, ongeveer 15 minuten baktijd.

Maak een suikersiroop met evenveel suiker als water en bestrijk de koeken er mee als ze juist uit de oven komen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :