Waar vandaan: Advies > Culinair

Mixed grill. Welke vleessoorten te gebruiken? Welke toespijzen en/of groenten erbij geven?

Een mixed grill bestaat uit minstens drie soorten vlees.

Klassiek is een stukje mals rundvlees, een lamskotelet en een stukje kalfslever of nier. Dikwijls komt er ook nog een reepje gerookte bacon of spek bij.

Maar de term “mixed grill” dekt elke lading. Uiteindelijk kan er geserveerd worden naar persoonlijke voorkeur.. Dus ook varkensvlees, kalfsvlees of worstjes en dergelijke mogen gebruikt worden, als het vlees maar kan geroosterd worden. Reken op een tweehonderd gram vlees per persoon.

Hierbij worden dikwijls gegrilde groenten geserveerd zoals een halve gegrilde tomaat, een champignonkop, een stukje maïs, schijven aubergine of courgette, enz...

Een bosje waterkers is ook klassiek. Een gemengde salade kan natuurlijk ook.

Als saus is vooral een gemengde boter zoals hofmeesterboter zeer geschikt. Soms ook bearnaise of een saus op basis van mayonaise maar dat is minder geschikt.

Een mixed grill moet sober blijven...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :