Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag wil ik weten hoe een lekkere zuurkoolschotel te maken.

Ovenschotel van zuurkool en appel

Ingrediënten

400 g rundergehakt

1 teentje knoflook, gesnipperd

40 g boter

peper, zout

paprikapoeder

2 zure appels (Rode Boskoop, Goudrenetten), geschild

1 pak wijnzuurkool van 500 g

Bereidingswijze

Bak het gehakt met de knoflook in 30 g boter bruin. Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.

Verwijder ondertussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in fijne plakjes.

Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de helft van de appel er dakpansgewijs bovenop. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak.

Verdeel de wijnzuurkool erover en dek alles af met de rest van de appel. Smelt de rest van de boter en bestrijk de appelplakken ermee. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200°C) in 30 min. door en door heet worden. Tip: Serveer hierbij aardappelpuree.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :