Graag een recept om stokvis te bereiden, mijn man is Portugees, en daar is dat een lekkernij.
Stokvis op z’n Portugees
Ingrediënten :
600 g gedroogde en gezouten stokvis
600 g aardappelen
3 ajuinen
1 dl olijfolie
4 tomaten of een klein blik tomaten
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
zwarte olijven
laurier
4 hardgekookte eieren
Bereidingswijze :
Week de stokvis gedurende minstens 48 uur of zelfs langer in water dat minstens één keer per dag ververst wordt.
Snijd de vis in stukken en kook hem halfgaar in water. Verwijder vellen en graten.
Kook de aardappelen.
Fruit de grof gesnipperde uien en de look in olijfolie, voeg de tomaten toe alsook de laurier en peper. Eventueel een snuifje zout.
Voeg de stokvis en de witte wijn toe. Eventueel wat kookwater.
Leg de aardappelen in een geoliede ovenschaal, leg de gesneden eieren en de olijven op de aardappelen, schik hierop de vis en overgiet met de saus.
Laat een half uur tot drie kwart uur bakken in een zachte oven.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :