Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan je zelfgemaakte soep steriliseren?

Kan je zelfgemaakte soep steriliseren? Ik maak een grote ketel soep en een deel ervan doe ik in de diepvriezer. De diepvriezer zit vol en daarom zou ik een deel van de soep willen steriliseren

Uiteraard kan soep gesteriliseerd worden. Om bokalen uit te sparen kun je de soep extra dik maken, zoals soep in blik, wat ook gesteriliseerde soep is!

Bij het opwarmen voeg je water bij tot de gewenste consistentie bereikt is.

Bokalen met een draaideksel zijn niet betrouwbaar tenzij u nieuwe deksels gebruikt. Toch is het moeilijk om te controleren of de bokaal goed gesloten is na het steriliseren. Dus bokalen met een rubber ring zijn veiliger.

Voor een bokaal van één liter zal een steriliseertijd van één uur voldoende zijn. De soep moet niet volledig gaar zijn vooraleer ze in de bokalen gedaan wordt.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?