Waar vandaan: Advies > Culinair

Welke wijn ?

Zondag hebben een feestje met de famillie en we serveeren kalkoenfilet met roomsaus en muscat druiven Welke wijn kunnen we schenken (rood en of wit) Heb in mijn kelder, van de noordelijke rhone , st-joseph -van de miden rhone/ Crozes-hermitage (rood & wit ) van de bourgogne heb ik in rood Cotes de broully /en Mercurey premier cru--, in wit Pouilly-fuisse van de Loire in wit Pouilly-fume

Gezien de kalkoen eerder vrij neutraal van smaak is, maar de room en de druiven dit gedeeltelijk opheffen, stellen we voor om hierbij een witte wijn te schenken.

Uit de opgesomde wijnen lijkt de Cozes-Hermitage (marsanne-rousanne) de meest aangewezen wijn (tip: een zo jong mogelijk wijn).

In tweede instantie zou ik voor de Pouilly-Fuisée gaan, liefst zonder vatlagering.

Als ideale combinatie zouden wij opteren voor een viognier of een viognier getypeerde wijn zijn ,type Condrieu .

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :