Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maakt men een rooster van pâte à choux ?

Dit wordt gedaan door met een klein spuitzakje gemaakt uit stevig boterpapier een roosterwerk van soezenbeslag te spuiten op bakpapier. Het deeg moet de dikte hebben van ongeveer 3 mm. Nadien afbakken in een zachte oven tot de gewenste kleur bereikt is.

Soezendeeg :

- 250 ml water

- 175 g bloem

- 4verse eieren

- 200 g bloem

- 100 g boter

- snuifje zout ( of suiker)

Breng het water met de boter en zout in een kookpot aan de kook.

Voeg de bloem in één keer toe en meng alles goed met een houten spatel op een laag vuurtje. Laat even drogen.

Neem de kookpot van het vuur en meng de eieren één voor één onder het deeg. Zorg wel steeds dat het deeg het ei goed heeft opgenomen, voor je het andere toevoegt. Het deeg mag voor bovenstaande bereiding niet te slap worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :