Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor croissants, koffiekoeken.

Het maken en bakken van croissant en/of boterkoeken behoort niet tot het niveau van het thuisbakken. Er zijn speciale grondstoffen voor nodig die niet in de kleinhandel verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn er uitrolmachines voor nodig die eventueel wel door handwerk kunnen vervangen worden. Maar dit vergt zeer veel oefening. Een bakker of pasteibakker volgt daar speciaal cursussen voor.

Het deeg dat veelal gebruikt wordt om boterkoeken te maken ( erg streekgebonden ) is gerezen bladerdeeg. Voor croissant wordt een speciaal zeer luchtig bladerdeeg gebruikt.

Bovendien is het niet mogelijk om croissants of boterkoeken te bereiden in kleine hoeveelheden.Veel ervaring en materiaalkennis is de eerste vereiste.

Om u een idee te geven over de complexiteit, verwijzen we graag naar volgende links:

http://www.classofoods.com/pagina4_1.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Croissant_(brood)

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :