Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor croissants, koffiekoeken.

Het maken en bakken van croissant en/of boterkoeken behoort niet tot het niveau van het thuisbakken. Er zijn speciale grondstoffen voor nodig die niet in de kleinhandel verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn er uitrolmachines voor nodig die eventueel wel door handwerk kunnen vervangen worden. Maar dit vergt zeer veel oefening. Een bakker of pasteibakker volgt daar speciaal cursussen voor.

Het deeg dat veelal gebruikt wordt om boterkoeken te maken ( erg streekgebonden ) is gerezen bladerdeeg. Voor croissant wordt een speciaal zeer luchtig bladerdeeg gebruikt.

Bovendien is het niet mogelijk om croissants of boterkoeken te bereiden in kleine hoeveelheden.Veel ervaring en materiaalkennis is de eerste vereiste.

Om u een idee te geven over de complexiteit, verwijzen we graag naar volgende links:

http://www.classofoods.com/pagina4_1.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Croissant_(brood)

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?