Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag pompoentaart bakken. Hoe ga ik te werk ?

Zoete pompoentaart

• 600g pompoen

• 300g bladerdeeg

• 50g boter

• 200g griessuiker

• sap van 2 limoenen (of wat citroensap)

• 1/2 pakje vanillesuiker

• 4 lepels in rum geweekte rozijnen

• 3 eieren

• 1 dl room (of wat minder melk)

• Taartvorm van ± 25cm diameter

• Eventueel wat vanillepuddingpoeder

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen in stukken. Doe de pompoen in een kookpot, samen met de boter, het limoensap en de vanillesuiker. Laat alles gaarstoven en voeg er de suiker en de geweekte rozijnen aan toe. U kunt geheel wat laten indikken met het puddingpoeder. Meng de eieren en de room en voeg dit bij de pompoenpuree. Breng het bladerdeeg aan in een beboterde taartvorm (of gebruik een anti-aanbak vorm), doe hierin het pompoenmengsel en bak de taart gedurende ongeveer 50 minuten op 180 graden. Mocht de taart te vlug kleuren kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :