Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe gebruik ik een rookoventje ?

Lees dit reeds: http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=217

Onderaan het stukje gaat het over roken in een rookoventje.

De ideale houtschilfer is speciaal zaagsel voor rookovens dat verkocht wordt in gespecialiseerde winkels. Ook verse of gedoogde kruiden kunnen dienen als rookmot, zoals tijm, Provençaalse kruiden, of andere mengsels. Ook zwarte thee wordt gebruikt. Een beetje experimenteren kan hier nooit geen kwaad.

Het is best om het te roken product eerst te zouten, zeker als het om vissen gaat. Als vis worden vooral vette vissen gebruikt, zalm, paling, forel...makreel... Ook scampi en gamba’s. De vissen moeten niet volledig gaar zijn. Het gaar maken kan verder gedaan worden in een gewone oven.

Ook kip, varkensvlees, worst, ed. kunnen gerookt worden. Garingstijden zijn onmogelijk te geven, dit moet op het gevoel gedaan worden.

Op het internet is wel wat te vinden over roken in een oventje. ( Vissen roken)

Hier bijv ; http://bistrobeaufort.skynetblogs.be/tag/1/roken

http://www.zeevissport.com/22zeevissen/vis_roken.htm

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :