Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat zijn de ingrediënten en hoeveelheden voor pompoensoep ?

Dit is slechts één recept van de honderden die er gebruikt worden.

Voor 4 personen:

- 600 gram pompoen (in blokjes gesneden)
- 1 ajuin (fijngesneden)
- 1 wortel (geschild, in blokjes)
- 1 takje selder (fijngesneden)
- 3 dl melk
- boter
- peper en zout
- 2 liter water
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 3 bouillonblokjes (kip)

Bereiding:

Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de ajuin. Voeg de wortel, selder en de pompoen toe en fruit alles nog even mee. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng alles aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken en mix de soep. Doe er de melk bij, breng op smaak met peper en zout, en werk het geheel af met de peterselie.

Kijk ook eens op ons online kookboek:

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Zet een vinkje bij “soep” en dan vindt u enkele recepten voor pompoensoep.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :