Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zoek een goed recept om appelconfituur te maken.

Ik heb zelf een paar appelbomen in mijn tuin staan. De appels zijn ietwat zurig en tamelijk hard.
Als ik probeer er confituur van te maken, schuimt mijn kooksel zo en het resultaat van mijn confituur is ... appelmoes !

Van appels wordt geen confituur gemaakt maar gelei !

Hiervoor moeten de appels gewassen worden en daarna in kleine stukjes gesneden worden. Laat de schil, het klokhuis en de pitten er aan. Dit is nodig om de benodigde pectine te leveren ( een bindmiddel) Overgiet de appelen met water tot ze juist onderstaan en breng aan de kook. Laat een twintigtal minuten koken en giet het sap door een zuivere doek die opgespannen staat. Laat een ganse nacht uitlekken.

Voeg per liter sap ongeveer 750 gram suiker toe en laat nu koken tot een druppel stolt die op een koud bord valt. Giet alles in een uitgekookte bokaal en sluit af met een schroefdeksel.

Lees hier mer : http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=45

De resterende appelstukjes kunnen nog door een roerzeef gedraaid worden en dan opnieuw gekookt worden met suiker. Dit levert dan een fijne appelmoes. Die kan bewaard worden in de diepvriezer.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: