Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik kocht een pot "Bereiding op basis van glucosesiroop met honingaroma voor gebak" in een Marokkaanse winkel.

Hoe kan ik dit gebruiken, kan het in thee? Hebt u misschien ook enkele ideetjes voor gebak of koekjes ?

Dergelijke siroop gebruiken de Marokkaanse bakkers waarschijnlijk om hun zoet gebak af te werken : http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=105386

Dat geeft dan de indruk dat er honing gebruikt werd!

Vermits de honingsmaak kunstmatig is zou ik hier niet te veel van verwachten wat gebak betreft!

De bereiding in thee doen is misschien een mogelijkheid. Je kunt het altijd eens proberen.

Verder wordt glucose voornamelijk gebruikt bij suikerbereidingen, ijsbereidingen en in sommige gebaksoorten maar die receptuur past niet voor huishoudelijk gebruik. Ook al omdat de concentratie van de glucosesiroop niet gekend is.

Glucose is een enkelvoudige suiker die direct in de maag opgenomen wordt en daarom ook onmiddellijk energie afgeeft aan ons lichaam.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :