Waar vandaan: Advies > Culinair

Wij hebben veel tamme kastanjes. Kunt u mij een paar recepten geven met kastanjes

Wij hebben veel tamme kastanjes. Kunt u mij een paar recepten geven met kastanjes

Kan ik ook confituur, pasta of likeur maken van kastanjes?

Lees hier een stukje dat over kastanjes handelt: http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=138

Kastanjes kan men gebruiken als groente, als puree, om te poffen, om er likeur van te maken, als vulling voor desserts.

Confituur maak je zo :

Kook de gepelde kastanjes in water tot ze beginnen uiteen te vallen.

Wrijf de kastanjes door een zeef en weeg de puree.

Maak een siroop met 100 gram water en 350 gram suiker voor een halve kilo kastanjepuree.

Laat deze siroop een paar minuten koken samen met enkele vanillestokjes. Voeg de kastanjepuree toe en laat koken tot de puree donkerbruin wordt in plaats van bleek beige. ( Let op dit spat geweldig...) Verwijder de vanillestokken en giet de confituur in goed uitgewassen potjes. Dek af met paraffine en bewaar de confituur op een koele plaats.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :