Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zoek een recept om "boterboontjes"(gele boontjes ) klaar te maken .

De gele boterboontjes worden op dezelfde manier bereid als groene boontjes. Soms zijn ze een beetje draderig en moeten er vliezen verwijderd worden.

De kooktijd hangt af van de ouderdom van de bonen, meestal zal een tiental minuten wel voldoende zijn. Anders regelmatig een stukje proeven.

De boontjes worden dikwijls afgewerkt met een gesnipperd en gestoofd sjalotje of ui.

Sommigen doen er een scheutje azijn bij.

Bak wat spek, gerookt of gezouten, uit in wat boter of margarine en bak de boontjes hier eventjes in mee. Indien er ook nog schijfjes gekookte aardappel bij gemengd worden heeft men een volledige maaltijd.

Meng de boontjes met een tomatensaus of met gestoofde en gepelde tomaten.

Een restje gekookte bonen kan verwerkt worden tot een salade, gemengd met mayonaise of vinaigrette. Volgende salade is zeer gekend : gekookte boontjes, koude aardappelen, schijfjes tomaat.

Overgieten met een vinaigrette en afwerken met ansjovisreepjes en tonijn uit blik. Eventueel hardgekookte eieren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :