Waar vandaan: Advies > Culinair

Mijn pistolets willen maar niet rijzen !

500 g bloem + 275 ml water + 5.5g instant gist + 8 g zout.

PROBLEEM: na mengen van de ingrediėnten met zout als laatste wil de deeg maar niet (of zeer weinig) rijzen. Ik wacht 2 ą 3 uur bij kamertemperatuur.

Na 30 min.bakken (200°C) zijn het als zware bollen.

De hoeveelheid gist die u gebruikt is te klein!

Voor 500 gram bloem heeft men een pakje van 11 gram instant gist nodig.

Ook het rijzen, kan beter gebeuren aan een hogere temperatuur, liefst rond de 28° C.

Zet de oven aan en als hij een beetje verwarmd is, de oven uitschakelen en daarin het deeg laten rijzen, afgedekt met een (natte) doek.

Voeg ook een beetje vetstof, margarine of olie toe aan het deeg. 20 ą 25 gram is voldoende.

Afbakken bij 220°C, gedurende een 20 tal minuten.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :