Waar vandaan: Advies > Culinair

In een magazine las ik een recept van gebakken aardappelblokjes met rozemarijn. De aardappelen moesten rauw worden gebakken maar het resultaat was: bijna verbrande aardappelen die niet gaar waren. Wat doe ik fout?

Gebruik voor dit recept een vastkokende aardappelsoort bijvoorbeeld Nicola of Rode Pipo.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1x1 cm.

Warm in een ruime koekenpan een flinke geut olijf- of arachideolie.

Doe de aardappelblokjes in de pan en roer goed om zodat de olie goed gemengd is onder de aardappelen. Laat enkele minuten bakken op een hoog vuur.

Giet 1 kop water of bouillon in de pan (de aardappelen mogen net niet onder staan) en laat alles flink koken op hoog vuur totdat het vocht verdampt is.

Controleer of de aardappelen gaar genoeg zijn, giet eventueel opnieuw vocht bij en laat verdampen.

Laat daarna de aardappelen bakken in de olie en voeg de fijngehakte kruiden toe. Peper en zout naar smaak.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :