Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik appelen bewaren of wat doe ik er me?

Appelen bewaren in een kelder of op de zolder lukt alleen met zeer gezonde onbeschadigde appelen. Het lukt ook niet met alle rassen. Gewoon in bakjes leggen, op papier, niet te dicht tegen elkaar en liefst in een koele, maar droge kamer laten staan. Controleer ze regelmatig.

Indien er toch een appel begint te rotten, verwijder deze dan onmiddellijk.

Van appelen kan gelei gemaakt worden. Snijd daarvoor de appelen in stukjes met schil en klokhuis. Zet ze juist onder water en laat een twintigtal minuten zachtjes koken.

Giet de massa in een doek, die over een kom gespannen is, zodat het sap opgevangen wordt.

Kook dit appelsap met 800 gram suiker (= 1 liter sap) tot een druppel die op een bord valt opstijft. Giet alles in zeer zuivere uitgekookte bokaaltjes. Bokalen met schroefdeksel zijn ideaal.

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=45

Wijn maken is in principe ook niet moeilijk, alleen heeft men daar wel heel wat materieel voor nodig, onder andere een pers om het sap uit de appels te persen. U kunt hiervoor beter contact opnemen met een vereniging die wijn maken als hobby heeft.

De ander benodigdheden zijn in gespecialiseerde hobbywinkels verkrijgbaar.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :