Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik rode biet klaarmaken en deze enige tijd buiten de koelkast bewaren?

Rode biet kan bewaard worden door ze in te kuilen. Dit kan zelfs gewoon in een emmer met zand. Het loof niet afsnijden tot in het hart. Ze zouden dan rotten. De bieten moeten nadien natuurlijk gekookt worden.

Kook de biet in azijnwater met zout , pel ze en snijd ze in stukjes. Vul potjes met een schroefdeksel steriliseer nadien deze bokaaltjes. Dit vergt wel veel werk. Zo blijven de bieten een paar jaren goed. Steriliseren kan gebeuren in een snelkookpan.

Indien het water waarin de gekookte bieten voldoende zuur is kunnen ze minstens een paar weken bewaard worden. Dit betekent dat je de bieten best kookt in azijnwater met zout. Schik alles in bokalen en overgiet met half azijn, half water. Kook alles nogmaals op en sluit de bokalen met een schroefdeksel. Draai de bokalen om, om de lucht uit de potjes te drijven.

Dit is hetzelfde procedé dat bij augurken toegepast wordt.

Als bokalen kunnen reeds gebruikte confituurpotjes gebruikt worden. Deze bokalen moeten wel zeer zuiver zijn. ( Uitgekookt )

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: