Waar vandaan: Advies > Culinair

Rabarbertaart ?

In onze tuin staan een aantal rabarberstruiken. Nu zou ik daar een lekkere rabarbertaart willen mee bakken maar ik heb geen recept ?

Als taartbodem kan men allerhande deegsoorten gebruiken, bijvoorbeeld bladerdeeg of brokkeldeeg, klaar gekocht in de supermarkt.

Lekkerder is een zelf gemaakt gistdeeg.

Voor het gistdeeg:

250 g bloem, 15 g gist, ½ dl melk, 1 ei, 75 g boter( bakken en braden) , 25 g suiker, een snuifje zout.

Kneed alles goed samen en laat het deeg op een warme plaats rusten tot het verdubbeld in volume. Kneed het deeg terug in elkaar en rol het uit tot drie, vier millimeter dikte.

Bekleed met één van deze soorten deeg een taartbodem en werk de randen bij.

Neem voldoende in kleine stukjes gesneden rabarber om de taart te vullen. Bestrooi deze rabarber met een handvol suiker en schud alles goed door elkaar. Laat alles een uur rusten en giet het vocht dat vrij komt in een pan.

Bestrooi de taartbodem met een mengsel van bloem een suiker. Dit is om het vrijkomende sap te binden.

Vul met de rabarberstukjes en bak de taart gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 180°C. Of tot ze er voldoende gaar uit ziet.

Het opgevangen vocht kan eventueel gebonden worden met maïzena en daarna over de taart gegoten worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :