Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag zou ik als hoofdgerecht kabeljauw in de oven klaarmaken...

Graag zou ik als hoofdgerecht kabeljauw in de oven klaarmaken,omdat we met 7 personen zijn wil ik die in de oven bakken. Kan dat ?

Ik zou ze met gekruide (viskruiden) olijfolie borstelen, dan in de oven.

Gebruik ik dan zilverpapier om af te dekken en dan op het laatste moment even onder de grill zonder het papier ?

Daarbij zou ik basilicum saus serveren en gebakken krielaardappelen met enkele gestoofde kerstomaatjes.

Past dat samen en kan de vis gaar worden in de oven?

Kabeljauw kan zeer goed in de oven klaargemaakt worden.

Lees hier ook : http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=155

Een hele kabeljauw of kabeljauwstaart braden in de oven gaat zeer goed. Overgiet de vis wel regelmatig met zijn braadvocht. Afdekken is misschien niet nodig. Als vis dreigt te bruin te worden is er nog tijd om er aluminiumfolie over te leggen.

De basilicumsaus smaakt misschien iets te kruidig en kan daarom de smaak van de kabeljauw verdringen. Zorg er ofwel voor dat de smaak niet te sterk is of gebruik zachtere kruiden zoals gewoon peterselie, kervel dragon, bieslook...

In plaats van gebakken aardappeltjes geeft u misschien beter gekookte aardappeltjes in boter gerold en bestrooid met peterselie, bieslook of tijm.

Het idee van de gebakken kerstomaatjes is zeer goed.

Toch is het totaalbeeld van uw gerecht prima.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :