Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een groentenovenschotel zonder aardappelen ?

Hoe maak ik een groentenovenschotel zonder aardappelen met eventueel Boursin cuisine ?

Onderaan hebt u drie “links” naar recepten die waarschijnlijk overeen komen met hetgeen u zoekt.

Verder dacht ik om vertrouwde gerechten waar vlees in gebruikt wordt te veranderen in vegetarische versies door een vleesvervanger te gebruiken.

Bijvoorbeeld lasagne. Gebruik in plaats van gehakt vlees, “quorn, kruimels of blokjes”. Dit is in de betere supermarkten verkrijgbaar.

Dus laagjes lasagnevellen, tomatensaus die gemengd is met deze quorn., als toplaag een witte saus met kaas. ( Er mag Boursin in de saus gemengd worden. )

Een stevige ratatatouille : Snij uien, tomaten, paprika’s, courgettes en aubergines in grove stukken. Stoof de groenten met een beetje water tot ze allemaal goed gaar zijn.

Giet de ratatouille in een schaal en maak er kuiltjes. Breek een ei in de kuiltjes. Schuif de schotel in de oven tot de eieren voldoende gaar zijn. De dooier moet nog een beetje vloeibaar zijn. Slechts enkele minuten in de oven is voldoende om dit resultaat te verkrijgen.

Het feit alleen dat er geen aardappelen in het gerecht mogen zijn, beperkt zeer sterk de keuze.

http://www.xs4all.nl/~joenro/vegetarische%20ovenschotel.htm

http://www.kookjij.nl/recept-vegetarische-ovenschotel

http://eefseten.blogspot.com/2006/11/rijst-kerrie-brie-ovenschotel.html

Kijk ook eens in het on-line kookboek op het seniorennet:

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Zet aan de rechterkant een vinkje bij vegetarisch en klik onderaan op zoeken.

Aubergine met tomaten en kaas.

Snijd de aubergine in de lengte in schijven van een halve centimeter. Wentel ze eventjes in bloem en bak ze daarna in olijfolie.

Schik de schijven aubergine in een ovenschotel en doe er een laagje tomatenvlees over. Boven op het geheel kan je nog geraspte parmezaanse kaas toevoegen.

Indien je dit wenst kan je nog enkele lagen toevoegen. Plaats de schotel daarna in de oven!

Serveer bij alle gerechten een frisse salade.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :