Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid je lamsragout?

Lamsragout

Benodigdheden :

· 1 kg vlees voor lamsragout ( schouder )

· 100 g uien

· 50 g bloem

· 50 g vetstof, bakken en braden

· 100 g verse zilveruitjes

· 100 g kleine worteltjes

· 100 g raapjes in kleine stukjes

· 100 g kleine vaste spruitjes

· eventueel andere vaste groenten, volgens het seizoen... Boontjes, asperges, champignons,...

Bereiding :

· Kleur het vlees in de hete vetstof. Eenmaal goed zet het dan even apart.

· Kleur vervolgens de uien in de hete vetstof en voeg het vlees er vervolgens weer bij.

· Bestrooi het geheel met de bloem en meng alles goed.

· Zet alles onder water met een bouillonblokje. Voeg een laurierblaadje en wat tijm toe. Indien je dat wenst kan je ook wat tomatenpuree en zout toevoegen.

· Laat alles ongeveer één uur sudderen. Soms iets langer.

· Indien de saus te dun uitvalt bind het een beetje bij met wat strooimaïzena of iets dergelijks.

· Bereid ondertussen alle groenten voor: de zilveruitjes, de wortelen en de raapjes beetgaar koken. Indien je dat wenst kan je ook andere groenten beetgaar koken in gezouten water.

· Verwijder het laurierblaadje.

· Meng de lamsragout met de groenten kook nog enkele minuten en serveer met gekookte aardappelen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :