Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid je lamsragout?

Lamsragout

Benodigdheden :

· 1 kg vlees voor lamsragout ( schouder )

· 100 g uien

· 50 g bloem

· 50 g vetstof, bakken en braden

· 100 g verse zilveruitjes

· 100 g kleine worteltjes

· 100 g raapjes in kleine stukjes

· 100 g kleine vaste spruitjes

· eventueel andere vaste groenten, volgens het seizoen... Boontjes, asperges, champignons,...

Bereiding :

· Kleur het vlees in de hete vetstof. Eenmaal goed zet het dan even apart.

· Kleur vervolgens de uien in de hete vetstof en voeg het vlees er vervolgens weer bij.

· Bestrooi het geheel met de bloem en meng alles goed.

· Zet alles onder water met een bouillonblokje. Voeg een laurierblaadje en wat tijm toe. Indien je dat wenst kan je ook wat tomatenpuree en zout toevoegen.

· Laat alles ongeveer één uur sudderen. Soms iets langer.

· Indien de saus te dun uitvalt bind het een beetje bij met wat strooimaïzena of iets dergelijks.

· Bereid ondertussen alle groenten voor: de zilveruitjes, de wortelen en de raapjes beetgaar koken. Indien je dat wenst kan je ook andere groenten beetgaar koken in gezouten water.

· Verwijder het laurierblaadje.

· Meng de lamsragout met de groenten kook nog enkele minuten en serveer met gekookte aardappelen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?