Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept om zachte bewaarwafeltjes te bakken.

Graag een recept om zachte bewaarwafeltjes te bakken. De mijne worden te krokant na het afkoelen. Welk type van wafelijzer moet ik gebruiken? De grote ruiten of kleine.

Probeer deze eens.

Zachte wafels

250 gram vetstof bv Bakken en braden

300 gram suiker

3 pakjes vanillesuiker

4 eieren

1,5 deciliter olie ( Culiniaire)

1,5 deciliter melk

500 gram zelfrijzende bloem

Roer de vetstof met de suiker en de vanillesuiker tot room. Voeg de eierdooiers toe, samen met de olie en de melk. Zeef de zelfrijzende bloem en voeg deze bij het deeg. Roer nu niet te veel meer. Klop de eiwitten lichtjes tot sneeuw en meng met het deeg.

Het hard worden van de wafeltjes hangt af van veel factoren. In een goed gesloten trommel bewaren. Des te dunner de wafels des te sneller ze zullen uitdrogen.

Zelf gemaakte wafels zijn niet lang houdbaar, hoogstens een week, liefst gekoeld.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :