Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik wil clafoutis maken met krieken. Hoe ga ik tewerk?

Een clafoutis is een soort veredelde pannenkoek met vruchten, die in de oven gebakken wordt.

Ingrediënten:

500 gram zoete zwarte kersen met pit. Eventueel kan ander fruit gebruikt worden.

Voor het beslag:

75 gram suiker

3 eieren

125 gram bloem

50 gram margarine of boter

Een snuifje zout

1/4 liter melk

Ongeveer 2 eetlepels poedersuiker om de clafoutis te bestrooien.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gebruik een vuurvaste porseleinen of aardewerken vorm, boter de kom in.

De vorm moet de juiste afmetingen hebben om één laag kersen te kunnen bevatten.

Klop in een kom de eieren samen met de suiker tot het schuimt.

Smelt de boter of margarine. Let op dat de boter niet heet wordt. Roer ze vervolgens bij het ei/suikermengsel.

Roer de bloem door het suiker en eimengsel

Doe de melk en het zout er bij en klop door tot er een glad beslag ontstaat.

Schenk een dun laagje beslag in de vorm, juist genoeg om er de bodem mee te bedekken. draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.

Vul de vorm nu met de (liefst niet ontpitte ) kersen of krieken.

Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is, in het midden van de oven in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak zo nodig wat langer).

Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het opdienen met poedersuiker. Kan ook koud gegeten worden maar lauw is beter.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :