Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik ben verzot op Américain préparé zoals bij de slager...

Ik ben verzot op Américain préparé en maak het ook dikwijls zelf klaar maar kan de smaak, de consistentie en de kleur er niet aan geven zoals de gekochte bij de slager. Ik maak het zo klaar: Américain natuur + mayonaise + kappertjes + fijn gesnipperd uitje + peper en zout + engelse saus ( worchester) en alles goed mengen. Wat doe ik er verkeerd aan?

U doet niets verkeerd!

Zo moet americain gemaakt worden! Misschien ook nog wat gehakte peterselie erbij en sommigen voegen ook wat extra mosterd toe.

De slagers hakken het vlees niet maar maken het fijn in een cutter waardoor een andere structuur bekomen wordt. Zij voegen er een vooraf gemaakte saus aan toe, die alleen verkrijgbaar is in de groothandel.

Deze saus kan allerlei bevatten, vooral mayonaise en andere toevoegingen zoals tomatenpoeder en paprika maar geloof me vrij, dit is niet de originele echte smaak voor “americain préparé”.

Indien u de saus maakt met zelf gemaakte mayonaise ( of enkel en alleen eierdooier ) zal de kleur van het vlees mooi rood blijven. Gebruikt u fabrieksmayonaise, dan zal de amériain heel wat bleker uitvallen, qua kleur.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: