Waar vandaan: Advies > Culinair

Braadtijd voor vlees

Volledige vraag : wanneer men vlees eerst kort aanbraadt en daarna laat na-garen in de oven om de sappigheid te waarborgen, moet dat dan met of zonder deksel er op? Hoe bepaalt men de oven-tijd?

Dit is één van de grootste moeilijkheden in de keuken. Dit kan alleen aangeleerd worden door het dikwijls te doen !

Principieel zou ik zeggen, leg een deksel op het vlees, maar dan gaat het krokante van de korst verloren.

Over de braadtijd zelf : er worden allerlei regeltjes aangehaald maar geen enkel daarvan is betrouwbaar.
Een vingerdruk geeft nog steeds het beste resultaat maar ook dit vergt veel ervaring.

Hard aanvoelend vlees is volledig doorbakken, soepel aanvoelend vlees ergens tussen rood en goed doorbakken.

Regels zoals, tijd en baktemperatuur, geven geen juist beeld over de bakwijze…! Elke oven is anders en elk stuk vlees reageert anders !

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :