Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag een hele zalm klaarmaken op de bbq.

Ik dacht hem te garen in papilliotte met de nodige groentjes, hij zou een gewicht hebben van ongeveer 5kg. Er zijn bronnen die zeggen ongeveer 20 minuten en andere zeggen dan weer een uur tot anderhalf uur. Kan U mij helpen?

Ik vrees dat een zalm van 5 kg klaarmaken op een barbecue een onmogelijke zaak is.

Hoe kunt u bijvoorbeeld zo een zware vis geregeld omdraaien zonder er een puinhoop van te maken ?

Best kunt u de zalm verdelen in twee filets of hem in dikke moten snijden.

Daarna de filets of moten kruiden met peper en zout, in bloem wentelen en daarna door olie halen.

Best tussen een aparte rooster klemmen. Vis is zeer breekbaar !

Er wordt veel gezegd om te werken in papillotten,maar dit gaat alleen op voor kleine vissen!

De garingstijd is afhankelijk van de hitte van uw vuur, de dikte van uw vis en kan niet uitgedrukt worden in zoveel of zoveel minuten. Dit moet proefondervindelijk bepaald worden. Dus controleren!

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :