Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik madeleines ?

Benodigdheden :

3 eieren

150 gram fijne suiker

200 gram bloem

Rasp van één citroen

Sap van een halve citroen

8 gram bakpoeder

100 gram gesmolten boter

50 gram melk

Laat de boter eerst smelten op een zacht vuur en zet het daarna opzij.

Klop de suiker en de eieren samen tot de massa bleek wordt. Voeg daarna de citroenrasp en het sap toe.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe of gebruik zelfrijzende bloem.

Daarna de boter. Laat het deeg vijftien minuten rusten.

Smeer de Madeleinevormpjes in met boter en vul het voor de helft met deeg.

Laat het geheel afbakken op een starttemperatuur van 200 C°. Na vijf minuten verminderen naar 180°C.

Laat nog een tiental minuten bakken en ze zijn gaar. Je kunt controleren of ze gaar zijn met een breinaald. Als die er droog uit komt is het gebak gaar.

( Baktijden zijn afhankelijk van de temperatuur en die zijn voor elke oven anders !)

Onmiddellijk uit de vormen halen.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :