Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik schelperwtjes met jonge worteltjes en spek klaar?

Kook de erwtjes gaar in veel gezouten water. De kooktijd bedraagt slechts enkele minuten.

Als de erwten gaar zijn moet je ze afgieten in een zeef en laten afkoelen onder koud water.

Schil vervolgens de worteltjes en snij ze in gelijkmatige stukjes. Stoof ze samen met een fijn gesneden sjalotje en een klontje boter of margarine. Zet de worteltjes half onder vocht. Het kan hier zowel om gewoon water of kippenbouillon ( blokje) gaan. Om te weten of de worteltjes gaar zijn moet u er af een toe eens een stukje van proeven.

Bak terwijl gezouten of gerookte spekreepjes in een klein beetje boter of margarine.

Voeg bij het gebakken spek, de worteltjes en de sluimererwtjes. Kruid een beetje bij met peper en zout. ( Let op met gezouten spek !) Indien gewenst kan het geheel gebonden worden met een halve koffielepel maïzena die losgeroerd is met een scheutje water.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :