Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik ben op zoek naar enkele recepten om "geep" of groengraat te bereiden.

Voor geep bestaan er geen speciale recepten. Gekend is het recept dat ook gebruikt wordt voor paling in het groen. Deze bereiding camoufleert ook de groene graten !

De bereiding is als volgt:

Laat enkele fijngesnipperde sjalotten aanstoven in boter. Voeg er stukjes gereinigde geep aan toe en overgiet het geheel met half witte wijn en half water. Kruid alles met peper en zout. Geep is snel gaar, enkele minuten kooktijd is voldoende. Voeg dan diverse fijn gehakte groene kruiden toe. Peterselie, kervel, dragon, bieslook,..Wat je zelf wil! Laat nog één minuutje koken en bind de saus met een beetje maïzena. Indien gewenst een beetje citroensap toevoegen.

Bij deze bereiding kunnen tevens asperges gegeven worden.

Verder kan geep gewoon gebakken worden in de pan. Eerst even door bloem wentelen, peper en zout toevoegen en dan bakken. Werk alles af met een scheutje witte wijn en een eetlepel kappertjes.

De geep kan ook op een laagje gestoofde uien gelegd worden en overgoten worden met wit bier tot de vis half ondergedompeld is. Beleg het gerecht met vlokjes boter. Kruid af met peper en zout. Voeg een greepje paneermeel en evenveel peterselie toe en breng de vis aan de kook op het vuur. Maak alles verder gaar in de oven. De saus wordt gebonden door het paneermeel.


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: